Листопадовий зрив

Дата: 30.10.2020 09:57
Кількість переглядів: 1888

      Фото без опису   

     1 листопада - 102-річниця знаменної події в історії національного державотворення – проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. “Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі! Віднині ти господар своєї землі, вільний громадянин Української держави!” – цими словами відозви Української Національної Ради було фактично утворено ЗУНР. А кількома годинами раніше, у ніч на 1 листопада 1918 року, українські стрілецькі частини під командуванням Дмитра Вітовського без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова.
Листопадова національно-демократична революція в Галичині стала важливою ланкою процесу, який завершився створенням в січні 1919 року єдиної Соборної України, чим було продемонстровано усьому світові волю нашого народу до свободи і незалежності.

       Відзначаючи ті буремні події, ми передусім віддаємо шану подвигу українців, які засвідчили незламність духу, самовідданість у боротьбі за національну державність. Соборність, здобута кров’ю мільйонів патріотів та незалежність, яку нині боронять від агресора українські воїни, є нашими священними надбаннями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь