30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2020 09:11
Кількість переглядів: 493

 

Щороку 30 липня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.  Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців як у своїх країнах, так і за кордоном.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй в 2013 році та відзначається в системі міжнародних днів ООН 30 липня.

 У Гусятинській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості фахівці спільно з соціальними партнерами організовують семінари, тренінги.  Під час яких мова йде про шахрайські схеми, куди звертатись за правовою, психологічною, медичною чи фінансовою допомогою, як захиститись, якщо стали жертвою торгівців людьми; про ризики зарплати у конверті та переваги офіційної роботи, схеми недоброчесних роботодавців, котрі декларують привабливі пропозиції зайнятості у тіньовому секторі економіки; про послуги служби зайнятості, яка пропонує варіанти легального постійного та тимчасового працевлаштування, організовує профнавчання тощо.

Довідково: Національна «гаряча» телефонна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Life) та 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів); інформаційна лінія МОМ - 0800 303 022. Прямі «гарячі» телефонні лінії Гусятинської філії Тернопільського обласного центру зайнятості: (03557) 2-51-95 – для населення, (03557) 2-52-36 – для роботодавців.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь